Firewall Kıyaslaması:
Tina, firewall ile omurga switch arasına konumlanarak internet trafiğini bridge olarak inceler, herhangi bir routing gerektirmez. Kural yazılmadan kullanıldığı için aktif bir ayar değişikliği veya yönetim arabirimi öğrenmeyi gerektirmez, ek bir eğitim yükü ve aktif takip gereksinimi bulunmaz.
IDS / IPS / Antivirus / Antispam Kıyaslaması:
Tina sadece statik analizle sınırlı kalmaz, davranış analizi ve dinamik analiz ile de kuvvetli inceleme gerçekleştirerek veritabanında bulunmayan bir zararlıyı da tespit edebilir.
Sandbox Kıyaslaması:
Tina sanal makinalarda gerçek işletim sistemli sandbox üzerinde analiz yapar, sanal makina atlatma tekniklerini kontrol eder. Yalnızca dosya bazlı inceleme ile sınırlı değildir, çoklu dinamik inceleme katmanına sahiptir, çeşitli bağlantıların da incelemesini yapabilir
İstihbarat ve Veri Tabanı Kıyaslaması:
Yapay zeka ve makine öğrenmesi teknikleri ile geliştirilen TINA, sahip olduğu Honeypot ve Honeynet teknolojilerini kullanarak yerel ve dağınık istihbarat ağı ile merkez veri tabanı üzerinden saldırıları öğrenerek ve öğreterek sürekli iletişim halinde çalışır, başarılı savunma sağlar.
|